Recente artikels over euthanasie in de pers en persarchief 2006 - 2012 in het Nederlands via Leif

Vragen over geassisteerde zelfoding, euthanasie en palliatieve zorg ? Via LevensEinde InformatieForum (Leif), een waardig levenseinde voor iedereen, zijn recente artikels in de pers, alsook persarchief 2006 - 2012 in het Nederlands te raadplegen.

Internationaal  :

USA : Terminaal zieke Maynard (29) heeft leven beëindigd (link is external). Metro Holland, 11 november 2014. De terminaal zieke Brittany Maynard (29) heeft dit weekeinde euthanasie gepleegd. De vrouw had eerder al aangegeven op 1 november uit het leven te willen stappen, maar twijfelde daar eind vorige week toch weer aan. Inmiddels is bekend dat ze zaterdag toch uit het leven is gestapt. Bij Maynard werd een glioblastoom, een zeer kwaadaardige tumor, geconstateerd. Ze kreeg te horen dat ze nog maar zes maanden te leven had. Daarop besloot ze dat zelf een einde aan haar leven maken de beste optie was. Ze sprak met haar man Dan en samen met hem en de rest van haar familie verhuisde ze van San Francisco naar Oregon, een van de vijf staten in Amerika waar euthanasie mogelijk is.  Maynard wilde op 1 november overlijden, zodat ze een dag daarvoor de verjaardag van haar man nog mee kon vieren. Later twijfelde ze of ze op die datum euthanasie zou moeten plegen, omdat ze zich nog gelukkig voelde en nog genoeg kon genieten. Zaterdag gebeurde dat dan toch. Maynard is 29 jaar geworden.

Raadpleeg eveneens :

- Alles over euthanasie op HLN.be

- Artikels over "euthanasie". Alles over euthanasie op Vandaag.be

- Filosoof Etienne Vermeersch krijgt als allereerste een LEIF-kaart. Op etiennevermeersch.be, donderdag 07 februari 2013.  Vlaams filosoof, ethicus, scepticus en opiniemaker. Emeritus-hoogleraar aan de Gentse Universiteit.